Kwaliteit

Onze KwaliteitsGarantie

U kunt rekenen op de MySafeSkin kwaliteitsgarantie voor superieure uv beschermende of zonwerende producten. MySafeSkin zwemkleding, sportkleding en zomerkleding voldoet aan de internationaal erkende kwaliteitseisen, zoals het Australische ARPANSA of het Amerikaanse ASTM. De beschermende stoffen bevatten materialen die minimaal 97,5% van het uv-licht absorberen, wat overeenkomt met een zonnebrandcrème van SPF 50 of hoger.

Omdat de kwaliteit per kledinglijn verschilt zijn hieronder de specificaties weergegeven. Tevens kunt u hier informatie over de producenten vinden.
Klik op een van de volgende kledinglijnen:
 

 

  

Kledinglijn van Little Red fish

De hoge prestaties van de UV-beschermende stoffen in onze producten zijn speciaal ontworpen om UPF 50+ bescherming te bieden. De rekbare stoffen Tactel ® en Carvico ® zijn gemaakt met een speciale mix van lycra ® en nylon.  Deze kledinglijn voor kinderen, geproduceerd door Little Red Fish, is afkomstig uit Nieuw-Zeeland en voldoet aan de Australische eisen.
Seal ® is een nylon / polyamide en polyester blend.
De gedrukte shorts zijn gemaakt van een sublimatie polyester dat inkt goed bindt zodat dit niet doorloopt of vervaagt.
Badmode in Tactel ®, Carvico ®, Seal ® en sublimatie polyester houdt 97,5% van de uv-stralen tegen.

De Little Red Fish effen gekleurde kledingstukken zijn zorgvuldig vervaardigd in Nieuw-Zeeland van een prachtig high-tech Italiaanse geweven stof 'Carvico Prime Technology'. Dit is een mat nylon / lycra ® stof die tot 4,5 maal hogere chloorweerstand biedt dan gewone elastaan. Het is ook schimmelbestendig wat de hygiëne en duurzaamheid verbetert.

Onze klassieke strepen assortiment (de bretonse streepjes) is gemaakt van een prachtige in Nieuw Zeeland geweven nylon / Tactel ®. Dit betekent dat de kledingstukken superzacht zijn met een mooie matte afwerking, door kinderen met plezier gedragen. Onze hoge kwaliteitsnormen: de strepen zijn niet gedrukt, maar verweven in de stof zodat ze niet uitlopen of vervagen.
De stof is getest op de Australische / Nieuw-Zeeland standaard AS / NZS 4339:1996.

Lees hier meer over de maattabel en producten van Little Red Fish.       

 

Kledinglijn van 4BB2

Logo 4BB2
4BB2 is een jong Frans bedrijf dat is gestart omdat de eigen kinderen uv beschermende nodig hadden en geen mooie en lekker zittende kleding beschikbaar was. Er was natuurlijk wel de kleding uit de heilige regel van roze voor meisjes en blauw voor jongens, maar die uniformiteit werd te alledaags gevonden. De makers hadden echte STRANDMODE voor ogen. Met die insteek worden sinds enkele jaren unieke zwempakjes, shirts en broekjes ontworpen en geproduceerd. De strandmode lijn van 4BB2 is echt weergaloos. Met designs van lief tot extravagant en kleuren van beheerst tot avontuurlijk tegen een scherpe aanschafprijs.

UV kleding 4BB2

MySafeSkin is blij om de producten van het merk 4BB2 te kunnen verkopen. KLIK HIER voor meer informatie over 4BB2 en de maattabel.

 
  

Kledinglijn van Sun Emporium

Sun Emporium Australië is opgezet met het idee om praktische maar ook stijlvolle UV-kleding aan te bieden. De collectie kenmerkt zichzelf door vintage prints en retro modeSenEmpllen in mooie kleursamenstellingen. Het merk biedt shirts, zonnehoedjes, shorts, zwempakjes en accessoires voor kinderen van 0 tot en met 14 jaar.

De kledingcollectie van Sun Emporium heeft een beschermingsfactor van UPF50+. De moleculaire structuur van deze elastische vezels is uniek en geeft de stof de mogelijkheid om te rekken en weer te herstellen. Tevens biedt de stof een mooie pasvorm, bewegingsvrijheid en vormvastheid.

KLIK HIER voor meer informatie over Sun Emporium en de maattabel.

CGGroup

 Kledinglijn van Coolibar

Ieder zonwerend kledingstuk uit het Coolibar assortiment is getest en heeft een waardering gekregen voor de mate waarin het beschermt tegen UV-stralen.  De kledinglijn voor volwassenen, geproduceerd door Coolibar, is afkomstig uit USA en voldoet aan de Amerikaanse eisen.
Het percentage UV-werendheid is terug te vinden in de productbeschrijvingen op de website van MySafeSkin. Aan ieder kledingstuk dat wij leveren hangt een kaartje met daarop het percentage UV-werendheid en de UPF-factor. De UV-testen op onze kledingstukken stijgen ver boven alle bekende Amerikaanse standaard richtlijnen uit:
  • UV-overdrachtstesten worden uitgevoerd aan de hand van de criteria van de Amerikaanse Associatie van Textielchemici en Textielververs (American Association of Textile Chemists and Colourists), Test Methode 183 (AATCC 183);
  • Materialen worden getest zowel voor als na zogenaamde levenscyclusblootstelling aan wassen, zonlicht en chloorwater, naar de criteria van het Amerikaans genootschap voor Testen en Materialen (American Society for Testing and Materials) D 6544. (ASTM D 6544);
  • Kledingstukken worden vervolgens voorzien van een etiket aan de hand van de richtlijnen zoals gespecificeerd in de American Society of Testing and Materials D 6603 (ASTM D 6603).
Coolibar voert testen uit op meerdere monsters verkregen uit iedere geverfde partij van ieder materiaal dat gebruikt wordt bij de productie van alle Coolibar zonwerende kledingstukken. Deze ongeëvenaarde testen garanderen een hoge mate van kwaliteit van Coolibar producten.

Coolibar producten hebben prestigieuze onderscheidingen ontvangen.
  • American Academy of Dermatology -- De American Academy of Dermatology (AAD) heeft Coolibar zijn blijk van waardering gegeven met de allereerste onderscheiding voor zonwerende kleding ooit. De AAD deelt Coolibar’s passie voor bescherming tegen de zon en geeft een aanbeveling om zich te kleden met lange mouwen, broeken en breedgerande hoeden. Klik op het AAD SEAL OF RECOGNITION®-logo hieronder voor meer informatie.
  • The Skin Cancer Foundation -- Coolibar is er trots op om als eerste bedrijf ooit de Aanbevelingsstempel van de Skin Cancer Foundation voor zonwerende kleding, zonnehoeden en zwemkleding te ontvangen. Klik op de ‘The Skin Cancer Foundation's Seal of Recommendation’-logo hieronder voor meer informatie.
  • Melanoma International Foundation -- Coolibar had de eer om het eerste officieel bekrachtigde zonwerende kledingmerk van het Melanoma International Foundation (MIF) te worden. Klik op ‘the Melanoma International Foundation Seal of Recommendation’-logo voor meer informatie.

                    

Al onze SUNTECT® materialen zijn vervaardigd in OKOTEX 100 gecertificeerde productieplaatsen die rekening houden met alle mogelijke manieren waarop schadelijke stoffen door het lichaam geabsorbeerd kunnen worden (oraal, via de huid of de luchtwegen).

Lees hier voor meer over informatie over de verschillende soorten stoffen van Coolibar.

 

Kledinglijn van Stingray

 

STINGRAY® was established in 1989 and we are the original sun protection clothing company in Australia and we are specialists in UV protection swimwear and leisure wear for babies, children, adults and accessories. Our styles are desiStingray_loggned to protect you and your family from the harsh UV rays, and we are committed to providing you with the best available sun protection fabrics (UPF50+) for swimwear and leisure wear.

The garments are just so cool to wear, they are lightweight, water resistant, chlorine resistant and of course UV protective (UPF50+), and they do not need to be ironed.

STINGRAY products comply with the Australian standard AS/NZS 4399:1996. STINGRAY® products provide excellent UV protection and block > 97.5% of the Sun’s UV rays. Stingray swimwear and leisurewear is endorsed by Skin & Cancer Foundation Australia.

Lees hier meer over de maattabel en producten van Stingray.